Caption:
1. UNTUK ALBUM...Adzhar (duduk tengah) ketika
merakamkan gambar kenangan bersama pelajar SCA pada majlis itu.
2. MERIAH... Adzhar (empat kiri) ketika meraikan
Hari Jadi Pengarah Projek iaitu Optimun Lechu Wan ketika berlangsungnya majlis
berkenaan.
KUCHING, Khamis (15 Mac) – Seramai 100 orang pelajar Kolej Pusat
Teknologi dan Pengurusan Lanjutan (PTPL) Kuching telah menghadiri SCA Ghost
Night yang berlangsung di sini baru-baru ini.
Siaran media kepada Utusan Sarawak memberitahu program
ini bertujuan untuk memberi perhargaan kepada pelajar cemerlang disamping
mengeratkan hubungan di antara pelajar dan tenaga pengajar khususnya dari
Sekolah Hospitaliti dan Seni Kulinari.
Pengetua Kolej PTPL Sarawak, Aidil Adzhar Abu Samah
ketika merasmikan majlis itu berharap
agar aktiviti terbabit dapat memberi penghargaan kepada pelajar SCA dan
memotivasikan pelajar lain untuk berusaha dengan lebih gigih lagi selepas ini.
“Melalui aktiviti ini, PTPL Sarawak akan dapat
melahirkan pelajar cemerlang, terbilang dan berwawasan. Saya berharap agar
aktiviti seumpama ini dapat diteruskan di masa akan datang dan melibatkan semua
sekolah yang ada di Kolej PTPL Sarawak,” katanya.
Terdahulu pelbagai acara menarik diadakan bersempena
dengan Majlis SCA Ghost Night itu antaranya ialah persembahan tarian, lakonan
dan nyanyian termasuk sepuluh persembahan
yang lain..
Kumpulan DSKU Sem 4 muncul johan persembahan tarian
hip hop moden masa kini manakala tempat kedua pula dimenangi oleh kumpulan DSKU
Sem 5 menerusi persembahan lakonan “I Jump U die” dengan kumpulan DSKU sem 1
muncul pemenang tempat ketiga.
Kategori King dan Queen Of The Night dimenangi
oleh Mohd Nikman Jefferi, pelajar Jurusan Diploma Seni Kulinari semester 2 dan
Siti Norshielawaty Junaidi dari jurusan Diploma Seni Kulinari semester 1.
Pelajar terbaik untuk Sekolah Hospitaliti dan
Seni Kulinari dimenangi oleh Fabian Henry dan juga Lee Ing Hua dari program
Diploma Seni Kulinari dan Diploma Pelancongan semester 5 dan 3.
Majlis turut dihadiri oleh Timbalan Pengetua
bahagian Akademik, Efida Nawawi dan juga Ketua Sekolah Hospitaliti dan Seni
Kulinari, Siti Normala Ibrahim.
Tamat
No comments:
Post a Comment